24/10 - Hård avtryckare

Hade jag haft mer erfarenhet och vart lite kaxigare hade det vart min ;P hehe. Men min stortjur kommer komma den å.. Text kopierat direkt från Facebook/Instagra.
 
"Man ska aldrig ångra ett skott man aldrig avlossat men lite små surt är de allt :P 
100m diagonalt framför kom han travandes för mig och Indra bakom.. Avstod skott pga att jag inte kände mig helt säker på att kunna lägga ett bra skott, men några 100m bort gick han rakt i pass och Jimmy kunde avsluta (:"
 
 

Älgjakten hittills säsongen 15/16

Husse har fått leverans av både Turbo och Indra i år, totalt 3st. En av dom var påskjuten av passkytt redan med Oskar fick avsluta.
Hoppas snart att det är min tur :P 
 
En liten tjur för Turbo i Uppsala.
 
En större tjur för Indra som passkytt skjutit på innan Oskar fick avsluta. 
En stor tjur för Turbo.

18/10 - Älgjakt

Gått o gått o gått o gått.. Inte en enda älg på hela marken den dagen. MEN såklart så får Indra något i näsan precis när vi ska bryta och drar iväg i fullfart men bryter efter ca 800m av någon anledning. Precis när hon kommit tillbaka till mig så ropar en passkytt att dom haft älg i passet ca 3-400m ifrån där Indra bröt men inte kunnar skjuta pga tät växtlighet.
Jag kopplar och tar mig till bilen, kör dit och tar Indra i band (hade såklart glömt spårlina så fick med kort koppel). Passet låg nämligen bara några 100m från landsväg + järnväg så jag ville inte släppa. När vi tagis oss ca 1-200m in i den där tätaste av dom tätaste granskogen så smäller det för en passkutt ute på myren på andras sidan dungen.
 
Ute på myren börjar vi spåra från skottplatsen, min första egna riktiga spårning.. Indra gick bra i spåret, hittade mycket blod men när vi kommer fram till en bäck på ca 1m vinklar hon längsmed bäcken och inge mer blod syns, jag börjar tveka på Indra och tror att älgen gått över bäcken där hon valde att vinkla bara det att hon inte ville bada.. Men jag fortsätter efter henne en bit till och dumma mig som tvivlade på henne!! Visade sig att älgen också vinklat efter bäcken och valt att gå över lite längre ned, och där hittade vi denna.
Man ska aldrig tveka på hunden!! Det vet jag så väl egentligen. Duktiga Indra!